ARKET blir första beställare av RMS-certifierade mohairpläda

Stackelbergs mohairplädar i RMS tillverkas i en kedja där alla led i produktionen är certifierade enligt den nya Responsible Mohair Standarden (RMS). Den första kollektionen i RMS har beställts av ARKET och kommer att finnas i kedjans hemsortiment från och med oktober i år.

I 15 år har Stackelbergs producerat högklassiga plädar, i egen design och enligt traditionella hantverksmetoder. Idag är man en av de större aktörerna i Norden inom mohairull. Materialval och tillverkning har alltid haft miljön och kvalitet i fokus och nu tas nästa steg.

– Vi är mycket stolta att nu kunna lansera en kollektion av mohairplädar i så kallad RMS under hösten, berättar Anna-Carin Stackelberg, vd på Stackelberg. RMS, Responsible Mohair Standard, är en ny standard som kom i april 2020 och innebär att alla led i produktionen, från producent till försäljning, är certifierade och lever upp till högt ställda krav på till exempel djurvälfärd och innehåll i slutprodukten.

– Vi är först i Europa, troligen till och med först i världen att ta fram en inredningsdetalj enligt den här nya standarden. Vår beställare och samarbetspartner är ARKET som finns med 18 butiker i 17 länder, och kollektionen av RMS-plädar kommer att finnas i deras hemsortiment från och med oktober 2021.

Stackelbergs målsättning är att samtliga produkter i mohairkollektionen ska vara i RMS i framtida kollektioner. Precis som tidigare vill Stackelbergs leda utvecklingen och fortsätta erbjuda ett sortiment där såväl design och kvalitet håller högsta klass samtidigt som tillverkningen görs med mesta möjliga miljöhänsyn.

12.10.2021Stackelbergs Idé & Inspiration AB

Sponsrad

ARKET blir första beställare av RMS-certifierade mohairpläda

03.08.2020Stackelbergs Idé & Inspiration AB

Sponsrad

Förstklassiga plädar att njuta av länge!

13.05.2020Stackelbergs Idé & Inspiration AB

Sponsrad

Calvin Klein Home – 2020

22.04.2020Stackelbergs Idé & Inspiration AB

Sponsrad

Stackelbergs Stockholms Skandinavien plädar

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023