ALDRIG MER robotar som lämnar märken på mattan, kör fast och aldrig lär sig

iRobot löser konkurrenternas robotproblem med nya Roomba-modeller med iRobot OS-intelligens

iRobot lanserar Roomba Combo j9+ med iRobot OS 7.0, revolutionerande Dirt Detective-intelligens, SmartScrub och Clean Base® Auto-Fill Dock som ger den nya avancerade robotdammsugaren och -golvmoppen överlägsen kraft och intelligens. Samtidigt presenteras företagets robot nr. 1 för uppsamling av smuts och damm1 – robotdammsugaren Roomba® j9+.. Foto: Witt

Se en presentation av Roomba Combo j9+

Se en presentation av Dirt Detective

Sverige den 11 september 2023 – Som konsument ska man kunna lita på att golvrengöringsroboten är smart nog att inte skapa oreda, att den avslutar jobbet utan avbrott och att den städar enligt de önskemål man har. Idag introducerar marknadsledaren inom hushållsrobotar, iRobot Corp. (NASDAQ: IRBT), två av sina smartaste och kraftfullaste modeller: flaggskeppet Roomba Combo® j9+ robotdammsugare och -golvmopp samt Roomba® j9+, robotdammsugaren som löser utmaningarna som konkurrerande robotar slåss med. Roomba Combo j9+ tar automations- och rengöringsprestandan till en ny nivå och inkluderar en ny Clean Base® Auto-Fill Dock som automatiskt tömmer smuts och fyller roboten med vätska. iRobot introducerar också iRobot OS 7.0 som omdefinierar rengöringsautomatiseringen med tilläggen Dirt Detective och SmartScrub. Roomba Combo j9+ och Roomba j9+ ansluter sig till de nyligen lanserade robotarna Roomba Combo j5+ och Roomba Combo i5+ som en del av iRobots utökade utbud av robotdammsugare och -golvmoppar. Alla är 2-i-1-robotar som ger dig den perfekta skräddarsydda städningen.

Med hjälp av sin avancerade testanläggning har iRobot 2023 skapat en omfattande testmetod som fokuserar på det viktigaste när det gäller golvrengöringsrobotar: rengöringseffektivitet, rengöringspålitlighet, automatisk rengöring och kontroll samt bra hantverk. iRobots omfattande benchmarking och interna tester i verkliga städsituationer avslöjade vanliga robotfallgropar bland konkurrerande robotar, inklusive fläckiga mattor på grund av smutsiga moppdukar eftersom roboten inte kunde lyfta moppen tillräckligt högt, robotar som fastnade på grund av att de inte klarade av att undvika hinder samt hårdvarubrister och bristande förmåga hos roboten att lära av tidigare städning och mjukvaruuppdateringar. Med en kombination av elegant designad hårdvara och intelligent programvara tacklar iRobot dessa verkliga utmaningar och ger kunderna en överlägsen städupplevelse.

”iRobot förstår att kunderna måste kunna lita på att roboten lever upp till sitt löfte om automatiserad städning. Om en robot hela tiden fastnar, går vilse, orsakar fläckar på mattan på grund av att en våt, smutsig mopp dras över den etc., då tappar kunden förtroendet för produkten”, säger Colin Angle, styrelseordförande och CEO för iRobot. ”Nya Roomba Combo j9+ och Roomba j9+ tar itu med konkurrenternas produktbrister med överlägsen teknologi, iRobot OS-intelligens och genomtänkta digitala upplevelser. Robotarna är designade så att du kan lita på att de gör ett bra jobb”.

iRobot OS 7.0 – Städar ditt hem precis som du skulle göra

Baserat på dina vanor, ditt hem och till och med årstiderna, kombinerar iRobot OS insikter och teknik för att skapa en personlig städupplevelse skräddarsydd för att passa dina unika behov och preferenser – samtidigt som du har full kontroll via iRobot Home-appen. Med iRobot OS 7.0 introduceras nya digitala tekniker: Dirt Detective och SmartScrub.

”Sedan lanseringen av iRobot OS har vi kontinuerligt introducerat kunderna för nya funktioner och städupplevelser som gör det möjligt att få smart och enkel städning baserat på sina önskemål”, fortsätter Angle. Med Dirt Detective skiljer iRobot sina produkter från konkurrenterna genom att introducera en unik städupplevelse. ”Dirt Detective låter våra mest kraftfulla och intelligenta robotar veta var de smutsigaste områdena i hemmet finns – och hur de rengörs på bästa sätt. Den här intelligensnivån gör att kunderna kan glömma allt om städningen eftersom de kan lita på att roboten gör jobbet precis lika bra som de själva hade gjort.”

Dirt Detective: Planerar, förutser och ger en överlägsen städupplevelse

En golvrengöringsrobot måste vara smart och effektiv, den måste ta de smutsigaste rummen först och vara smart nog att veta att man moppar badrumsgolvet sist. Med iRobot OS och den revolutionerande Dirt Detective-intelligensen kan Roomba Combo j9+ och Roomba j9+ automatisera städningen baserat på städhistorik så att du slipper tänka på att städa golv. Den lär sig av tidigare städuppdrag att automatiskt prioritera smutsigare rum och justera inställningar som sugkraft, rengöringskapacitet och golvskurning. Dirt Detective ger dig:

Cleanliness Assessment-karta: Med Roomba Combo j9+ och Roomba j9+ kan du kolla iRobot Home-appen för att få en renhetsklassificering rum för rum. iRobot OS spårar städuppdrag och smutsincidenter för att bedöma vilka rum som behöver mest uppmärksamhet under nästa städjobb.

Prioritering av smutsiga rum: Med Dirt Detective kan Roomba Combo j9+ och Roomba j9+ prioritera var det behövs dammsugas och moppas, eller bara dammsugas. Baserat på vilka rum som städades senast och frekvensen av smutsincidenter kommer Dirt Detective automatiskt att städa de smutsigaste rummen – de som inte har städats nyligen och behöver mer uppmärksamhet. Dirt Detective gör det också möjligt för Roomba Combo j9+ robotdammsugare och -golvmopp att automatiskt städa badrummet till sist.

Intelligenta städpreferenser: Dirt Detective skapar en skräddarsydd städplan baserad på rum och golvtyp som automatiskt ger dina golv en djupare rengöring i högt trafikerade områden och en lättare rengöring i mindre krävande områden. Det talar om för Roomba Combo j9+ och Roomba j9+ att köra två städpass i köket, öka sugkraften på mattor och använda en skonsammare sugkraft i korridorerna. Det gör det också möjligt för Roomba Combo j9+ att automatiskt moppa mer i områden där det verkligen behövs och mindre i andra områden – och den kan köra en extra skrubbning av golvet om det är nödvändigt.

Foto: iRobot RoombaCombo j9+

Foto: iRobot RoombaCombo j9+

Foto: iRobot RoombaCombo j9+

Foto: iRobot RoombaCombo j9+

Foto: iRobot RoombaCombo j9+

SmartScrub – Kraftfull med tryck nedåt för en perfekt moppning

Vissa ytor i hemmet behöver en mer djupgående rengöring – som en hall full av tassavtryck eller köksgolvet till exempel. Med iRobot OS 7.0-uppdateringarna kommer kunder med nya Roomba Combo j9+ och befintliga Roomba Combo j7+ att kunna aktivera SmartScrub i utvalda rum och få roboten att skrubba golvet i ett fram-och-tillbaka-mönster med konsekvent tryck nedåt för att effektivt ta bort smuts. SmartScrub tar itu med envis smuts med 2x djupgående golvskurning. 2

”Förutom oöverträffad intelligens som tillhandahålls av iRobot OS 7.0, är ​​vi glada över att utöka 2-i-1-sortimentet med våra mest kraftfulla och intelligenta Roomba-robotar hittills", säger Barry Schliesmann, Chief Product Officer på iRobot. En rad egenutvecklade rengöringstekniker gör Roomba Combo j9+ och Roomba j9+ bäst i klassen på att suga upp allt från finkornigt damm till envis smuts och hår på mattor och golv – och de avslutar alltid jobbet utan att fastna. Dessutom har de en snygg design och passar perfekt in i varje hem.”

Roomba Combo j9+ robotdammsugare och -golvmopp – kraftfullare och smartare än någonsin

Roomba Combo j9+ robotdammsugare och -golvmopp är nummer 1 i sin klass, designad för att tackla damm, smuts och husdjurspäls med oöverträffad precision. Rengöringssystemet i 4 steg och unika dubbla gummiborstar ger 100 % starkare sugkraft3 och nedåtriktad golvmoppning. Till skillnad från konkurrerande 2-i-1-robotar som knappt lyfter moppduken, eller inte lyfter den alls, innebär iRobots D.R.I. (Dry Rug Intelligence) att du kan lita på att Roomba Combo j9+ håller mattorna rena och torra, till och med mattor med lång lugg. Detta är möjligt tack vare det unika moppsystemet Auto-Retract som lyfter moppen hela vägen upp när den upptäcker mattor och på så sätt förhindrar att mattorna blir blöta.

Den avancerade iRobot OS-tekniken skapar en exakt karta över hemmet 7 gånger snabbare4 och namnger automatiskt rummen i hemmet. Dessutom känner Roomba Combo j9+ igen och manövrerar runt skor, sladdar, ryggsäckar, kläder, husdjur och till och med husdjursbajs i fast form, tack vare iRobot OS, vilket skapar större förtroende för att jobbet blir gjort.

Med Dirt Detective förutser Roomba Combo j9+ städbehovet för varje rum i hemmet, justerar automatiskt inställningar och städar de smutsigaste rummen först baserat på insikter från städhistoriken så att du aldrig behöver planera var roboten ska städa. För att ta itu med envis smuts på hårda golv spänner SmartScrub musklerna och roboten moppar i ett fram-och-tillbaka-mönster med konstant tryck nedåt.

”Kunderna vill ha ett noggrant skurat golv och att deras mattor förblir rena och torra. Genom att kombinera SmartScrub med vårt exklusiva moppsystem Auto-Retract är iRobot den enda tillverkaren på marknaden som erbjuder en produkt som klarar både och. Genom att lyfta upp moppen över roboten fungerar roboten som ett droppskydd och moppduken tas bort från golvet när den inte används och därmed slipper man få blöt smuts på mattor och heltäckningsmattor,” avslutar Schliesmann.

Roomba Combo j9+ Clean Base® Auto-Fill Dock

Den nya, eleganta Clean Base® Auto-fill Dock gör mer än någonsin för att stödja Roomba Combo j-seriens robotdammsugare och -golvmoppar. Den tömmer smuts i upp till 60 dagar och fyller på vätska i upp till 30 dagar för en äkta handsfree-upplevelse. Vackert utformad och gjord av förstklassiga material med en träliknande överdel som fungerar som en dekorativ hylla. Clean Base Auto-fill Dock har också ett förvaringsutrymme för extra dammsugarpåsar och moppdukar. iRobots tystaste Clean Base-dockningsstation hittills – noggrant konstruerad för att arbeta tystare när den tömmer smuts och fyller på vätska.

Roomba j9+ robotdammsugare – robot nr. 1 för uppsamling av damm och smuts1 

iRobots mest kraftfulla och smarta robotdammsugare, Roomba j9+, är designad för att noga städa och fräscha upp större hem med eller utan pälsdjur. Baserat på många års rengöringsforskning är den designad och utrustad med 100 % bättre sugkraft3, ett batteri med längre livslängd5 och fler husdjursfunktioner än någon annan robotdammsugare. Med mattförstärkningsteknik, 3-stegs rengöringssystem och dubbla gummiborstar, känner Roomba j9+ automatiskt av golvtyp och justerar sugkraften för att hantera allt från fint damm till djurhår djupt nere i mattor med lång lugg. När Roomba j9+ har städat färdigt återvänder den till sin lilla och nätta Clean Base – Extern dammbehållare, där den automatiskt tömmer robotens dammbehållare i upp till två månader. Precis som med Roomba Combo j9+ hjälper Dirt Detective Roomba j9+ att analysera tidigare städpreferenser, mönster och timing så att den automatiskt kan prioritera de rum som behöver mest uppmärksamhet och justera inställningar som sugkraft och antal städpass rum för rum.

Tack vare iRobot OS och Imprint® Smart Mapping-tekniken förstår Roomba Combo j9+ och Roomba j9+ fler röstkommandon än någon annan robotdammsugare. De kan paras ihop med Alexa, Google Assistant eller Siri6 och du kan be roboten att städa vissa rum eller nära vissa föremål som soffan, diskbänken, matbordet eller spisen. Med Precision Vision-navigering kan Roomba Combo j9+ och Roomba j9+ också identifiera exakt vad som väntar och om de möter föremål som de behöver undvika, manövrerar de helt enkelt förbi. Detta inkluderar sladdar, husdjurens mat- och vattenskålar, leksaker, kattlådor, katter, hundar och husdjursbajs. iRobots P.O.O.P. (Pet Owner's Official Promise)7 garanterar kompensation om Roomba förbiser en husdjursolycka.

iRobots engagemang för kunddata, integritet och säkerhet

iRobot-produkter och iRobot OS uppfyller företagets engagemang för din integritet och datasäkerhet. Företaget använder de högsta standarderna för datakryptering för att säkerställa att kunddata förblir privat och säker. Kunddata används enbart för att förbättra din upplevelse och robotens prestanda. Du kan uppdatera inställningarna i appen när som helst, så att du kan välja vilken information iRobot kan komma åt. iRobot säljer inte kunddata.

iRobots engagemang för datasäkerhet har belönats med det pålitliga TÜV SÜD Cyber ​​​​Security-märket, det första företaget i världen att få denna nivå av certifiering.

Rekommenderade försäljningspriser och tillgänglighet

Roomba Combo j9+: 17 499 SEK – Förväntas i lager: november 2023

Roomba j9+: 12 699 SEK – Förväntas i lager: november 2023

Foto: iRobot Roomba j9+

Foto: iRobot Roomba j9+

Foto: iRobot Roomba j9+

Foto: iRobot Roomba j9+

Mer av...

23.11.2023Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Witt Hvidevarer A/S har fått en BJÖRN i sortimentet

21.11.2023Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

iRobot ÄR marknadens mest effektiva moppningslösning

30.10.2023Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Kör smartare, kör grönare: Här är Ninebot eKickScooter E2 Pro D

12.10.2023Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

GRÖN, GRÖNARE, LIV med Segway-Ninebot och alpro PLANTGURT

09.10.2023Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Vacker handgjord keramik från Teministeriet

11.09.2023Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

ALDRIG MER robotar som lämnar märken på mattan, kör fast och aldrig lär sig

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023