Witt investerar i närvaro och snygg design

I vårt accelererande samhälle har närvaro blivit en bristvara och just närvaro är grunden för – särskilt barns – välmående. Witt har valt att investera i det danska företaget ”by KlipKlap”.

”by KlipKlap” skapar möbler som stimulerar barns motoriska utveckling och samtidigt inbjuder till lek och samvaro mellan barn och föräldrar.

Digitala distraktioner, högt tempo och för höga ambitioner sätter krokben för fördjupning och kvalitetstid mellan barn och deras föräldrar. by KlipKlap tillverkar möbler som motiverar till lek och närvaro mellan barn och vuxna. Filosofin är att möblerna får ett längre liv när de uppmuntrar till ett multifunktionellt sätt att leva på. Den filosofin delar Witt. Så till den grad att distributionsfirman har valt att investera i företaget.

”Varumärket och produkterna passar perfekt in i den filosofi vi arbetar efter”, berättar Investment Director Kasper Witt: ”Originell, snygg design kombinerat med extremt hög kvalitet och hållbarhet.”

Ett multifunktionellt äventyr

Företaget ”By KlipKlap” startades 2011 med en vision om att designa funktionella möbler och tillbehör till hemmet i hållbara material och med ett stilrent uttryck. Äventyret började när en dansk mamma förgäves letade efter ett skönt underlag att leka med sin lilla son på. Till slut designade hon sin egen lekmadrass som förutom att lösa problemet också fungerade som ett perfekt verktyg för att stimulera sonens motoriska utveckling och samtidigt stärka sammanhållningen.

Madrassen blev så populär bland vänner och familj att hon inom kort började tillverka fler prototyper av designen. Hon upptäckte snart vilken stor potential den mångsidiga möbeln hade och detta blev starten för by KlipKlap. I dag har den originella designen utvecklats till en hel serie produkter och för många danskar är by KlipKlap en ikon inom multifunktionella möbler.

Perfekt match

Den danska mamman Pia Dam Lauritsen grundade by KlipKlap. Om samarbetet med Witt säger hon: ”Vi har en stor önskan om att ännu fler runt om i världen ska ha glädje och nytta av by KlipKlap och Witt kan med sin avsevärda erfarenhet inom försäljning och distribution vara till hjälp.”

”Våra olika styrkor utgör en perfekt matchning i know-how. by KlipKlap har koll på produktkunskap, designutveckling och formgivning, och vi tar hand om distributionen. Samarbetet säkerställer också resurser för utveckling av sortimentet med nya kvalitetsprodukter i by KlipKlaps universum”, berättar Kasper Witt.

Witt och by KlipKlap ser fram emot att få in mer närvaro och snygg design i fler hem runt om i världen – en design som följer tiden och livet. Konsumenterna investerar inte bara i funktionella och vackra möbler när de köper by KlipKlap, utan också i glädje och goda minnen som varar livet ut.

För ytterligare information:

Kasper Witt, Investment Director Witt

kw@witt.dk

Pia Lauritsen, CEO by KlipKlap

pl@byklipklap.dk

Peter Balle, Sales & Product Manager Witt

pba@witt.dk

Länk för högupplösta bilder:

https://ecatalogs.plytix.com/5a575101db2c857261171121

Mer av...

23.04.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Spara miljön, skippa vatten på flaska och köp en filterkanna

17.04.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Witt A/S tar över distributionen av Aiper trådlösa poolrobotar i Norden

10.04.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Brygg kaffe som en riktig barista

04.04.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

iRobot introducerar en ny prisvänlig 2-i-1-robot: Roomba Combo Essential

25.03.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Gillar du bubbel? Tillför bubblor – i allt!

06.03.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Witt tar över distributionen av Lelit och Baratza

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023