Stockholmsmässan ska säljas

Mässverksamheten på Stockholmsmässan ska säljas till en kommersiell ägare, och samtidigt finns planer på att rensa området för att ge plats åt en ny stadsdel i Stockholm. Det senare kommer dock inte att ske omedelbart.

Foto: Stockholmsmässan

Nyligen meddelades det att Stockholms kommun vill undersöka möjligheten att sälja Stockholmsmässans verksamhet till en annan ägare och på längre sikt också flytta mässan till en annan plats än den nuvarande i Älvsjö.

"Stockholmsmässans verksamhet - det vill säga mässor, uthyrning av lokaler för konferenser och relaterade tjänster - ska säljas. Stockholms kommun anser att det inte är en kärnverksamhet för kommunen och tror att företaget kommer att ha en bättre framtida utveckling med en kommersiell ägare", fastslår Christian Clemens,
VD för Stockholmsmässan, och han säger vidare att Stockholmsmässans ledning delar samma åsikt, nämligen att företaget skulle gynnas av en annan typ av ägare. Det kommer att vara positivt för oss och därmed också för våra kunder, säger han.

På frågan om vad detta kommer att innebära för Formex och Stockholm Furniture svarar Catarina Oscarsson:

"Formex och Stockholm Furniture Fair kommer att fortsätta som vanligt de kommande åren. Planeringen för 2024 pågår för fullt, och även om den operativa delen av Stockholmsmässan nu är till salu kommer vi fortsätta att arrangera och hålla mässor."

När det gäller att flytta mässan från den nuvarande platsen säger Catarina Oscarsson att det ännu inte har fattats något slutgiltigt beslut om det ska rivas eller flyttas eller när det ska ske. "Det beror bland annat på försäljningen av mässportföljen."

Christian Clemens tillägger att man under en tid har haft en diskussion med mässans ägare om vilken plats som är mest fördelaktig på lång sikt.

"För Stockholmsmässan är det egentligen inte viktigt att vara i Älvsjö. Det viktiga är att det finns lokaler någonstans i Stockholmsregionen som har goda möjligheter att rymma evenemang med tiotusentals besökare, som är lätta att nå oavsett om man kommer med kollektivtrafik eller bil och där det finns bra hotell och restauranger i närområdet. Nu när staden har meddelat att de vill bygga bostäder i Älvsjö på lång sikt kommer vi gemensamt att intensifiera arbetet med att undersöka en ny plats", säger han och betonar avslutningsvis att de planer som nu har kommit upp i medierna inte påverkar företagets verksamhet i dag, eftersom en sådan process ofta tar ganska lång tid.

"Och nästa år välkomnar vi över 800 000 besökare till nästan 90 stora mässor och internationella kongresser."
-PF

Relaterat innehåll

14.06.2024Designbase.se

Formland-trenden: Ikigai – det som ger livet mening

14.06.2024Designbase.se

Gatsby och mamma i fokus på Formex kaféer

31.05.2024Treyd AB

Sponsrad

6 sätt du kan dra nytta av att använda Treyd för att finansiera leverantörsfakturor

22.05.2024Designbase.se

Kunskapsdelning på Nordstil Forum

07.05.2024Treyd AB

Sponsrad

What's trending in fintech?

30.04.2024Designbase.se

Messe Frankfurt erbjuder gratis evenemang online för alla

23.04.2024Designbase.se

Artificiell intelligens i detaljhandeln

19.04.2024Önska

Sponsrad

Önskabutikerna reste till Horred för årets första Önskaskola

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023