Smaken av ditt vatten påverkar ditt kaffe

Hur smakar ditt vatten? Många faktorer påverkar dricksvattnets kvalitet och smak. Med en filterkanna från BRITA reduceras orenheter, kalk och klor så att vattnet smakar bättre – och i förlängningen även kaffet.

Foto: BRITA

Vatten är hälsosamt – och livsviktigt. I Sverige är vi vana vid att bara vrida på kranen för att få vatten. Till matlagning, till att koka kaffe, till att dricka. De flesta är inte medvetna om hur stor skillnaden är på vattnets kvalitet och smak beroende på var det tappas upp. Det bästa vattnet är mjukt utan orenheter, med låg kalkhalt och ett optimalt innehåll av magnesium. Det hjälper BRITAs filterkannor till med.

En hög kalkhalt i vattnet orsakar avlagringar i hushållsapparater och kaffebryggare och försämrar deras livslängd, utseende och inte minst smaken i det som tillreds. Eftersom kaffe består av 98 % vatten har kvaliteten på vattnet en enorm inverkan på kaffets smak. Om du använder vatten med hög kalkhalt till att brygga ditt kaffe försämras kaffets arom. Ditt goda varma kaffe förvandlas till en bitter och platt upplevelse med en tunn och oaptitlig film på ytan.

BRITA är ledande inom filtrering av kranvatten. Deras populära filterkannor reducerar kalk, klor och orenheter och ser till att smaken blir optimal. Mjuk och god. Med över 50 års erfarenhet är BRITA experter på vattenfiltrering och på att förvandla kranvatten till välsmakande nyfiltrerat vatten. BRITAs två olika filter – vart och ett med sina egna spetskompetenser – förbättrar kvaliteten på ditt vatten. Enkelt och effektivt.

  1. ALL-IN-1 är ett mångsidigt filter för kalla och varma drycker. För områden där kalken inte är det största problemet. 
  2. LIMESCALE EXPERT är för områden där vattnet har hög kalkhalt.  Filtret har en 50 % bättre reduktion av kalkavlagringar jämfört med ALL-IN-1-filtret. 

Båda filtren passar självklart i alla BRITAs kannor. 

Rek. priser:

Kannor: från 319 SEK per styck.

Filter: från 99 SEK per styck.

Läs mer här: https://www.wittsverige.se/varumarken/brita

Högupplösta bilder: https://we.tl/t-rCOkVOEJH0

BRITA är en ledande global tillverkare av filtreringssystem och deras uppdrag är att tillhandahålla en pålitlig och hållbar lösning för att förbättra vattenkvaliteten för människor över hela världen. BRITAs historia började 1966 då företagets grundare Heinz Hankammer fick den goda idén att optimera kranvattnet på ett smart och bekvämt sätt. Sedan dess har företaget med huvudkontor i Tyskland utvecklats från ett enmansföretag till ett internationellt företag med fler än 2 200 anställda.

Mer av...

31.01.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Smaken av ditt vatten påverkar ditt kaffe

10.01.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Witt tar över distributionen av BRITAs effektiva vattenfilterkannor

14.12.2023Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Witt köper etablerat sportföretag

23.11.2023Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Witt Hvidevarer A/S har fått en BJÖRN i sortimentet

21.11.2023Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

iRobot ÄR marknadens mest effektiva moppningslösning

30.10.2023Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Kör smartare, kör grönare: Här är Ninebot eKickScooter E2 Pro D

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023