Skapa mysiga oaser i uteplatsen

Livet rör sig utanför när solen skiner. Här lagar vi mat, här trivs vi och här bor vi. Det gör att vi till stor del skapar utrymme i trädgården eller på balkongen. Men trädgårdsmöbler och tillbehör som skapar mys; kuddar, kuddar och belysning, ramar till det vackra sommarbordet och krukor och burkar som stödjer stilen. Men vi gör det ansvarsfullt och cirkulärt.

Zone Denmarks nya Disc-serie. Både bord och stolar kan kombineras så att de tar så lite plats som möjligt för den lilla trädgården eller balkongen. Foto: Zone Denmark

När solen värmer och dagarna blir längre är det dags att förvandla utomhusutrymmet till en sann pärla av komfort och skönhet. Dina kunder vill också skapa den perfekta atmosfären med trädgårdsmöbler, vackra trädgårdsdynor, utomhusbelysning, dekorativa element till terrassen eller balkongen och mycket mer. Därför måste butikerna stå redo när vårsolens första strålar slår in.

Trädgårdsmöblerna ska inte bara vara bekväma, utan de ska också spegla en personlig stil. Ett trädgårdsbord och stolar i slitstarka material som trä eller metall kan utgöra ramen för mysiga sammankomster och läckra utemåltider. Kanske kompletterat med en bekväm solstol för en avkopplande eftermiddagslur under solens varma strålar.

FDB Møblers trädgårdsmöbelserie Sammen. Foto: FDB Møbler

Men de små designelementen kan också göra stor skillnad. Trädgårdsmöblerna kan förvandlas till mjuka oaser med färgglada och sköna trädgårdsdynor och mjuka kuddar och kuddar i kontrasterande färger eller mönster kan ge en touch av personlighet och skapa en extra dimension av mysighet.

När solen går ner och stjärnorna kommer fram är det dags att skapa atmosfärisk belysning. Hängande ljuskedjor, lyktor eller solcellsdrivna lampor kan ge trädgården eller balkongen ett magiskt sken och ljus i trädgården kan skapa en intim och romantisk atmosfär.

Sommarens uteplats är inte bara en plats där du njuter av solen, utan också en plats där minnen skapas och roligt delas. Genom att omfamna bekväma trädgårdsmöbler, mjuka kuddar, stämningsfull belysning och dekorativa element kan dina kunder skapa ett utomhusparadis som inbjuder till avkoppling och umgänge.

"Ansvarsfulla trädgårdar"

”Den gröna industrin bär ett ansvar i förhållande till den roll trädgården spelar i samhället. Det gäller resursbesparande trädgårdsskötsel, ansvarsfullt producerade trädgårdsprodukter, lågutsläppsgrillteknologier, klimatvänlig trädgårdsskötsel och konstgjord bevattning.

"Ju mer ansvarsfullt vi behandlar privata grönområden, desto mer sociala och personligt relevanta blir våra trädgårdar, balkonger och terrasser. Det här är vår att-göra-lista för de kommande åren", säger Stefan Lohrberg från spoga + gafa.
Trädgården har många funktioner: det är ett område för fritidsaktiviteter, en mötesplats för familj och vänner, samt ett rekreationsområde och en plats för reträtt.

Rosendahl Design Groups Soft Spot Solar-lampa för de mysiga kvällarna. Foto: Rosendahl Design Group

Uteutrymmen ska utformas för att passa alla generationer och för alla dessa aktiviteter, och utelivet ska vara så bekvämt som möjligt för unga och gamla. Utemöbler, parasoll eller trädgårdsredskap, som är funktionellt optimerade och som är lätta att manövrera, erövrar på så sätt uteplatsen och ansvarsfull design underlättar livet i trädgården.

Ergonomiskt formade sittmöbler, solstolar, planteringsbord för barn eller modulära soffor som kan sättas ihop för att passa krav och budget är bara några exempel på extra komfort utomhus.

Samtidigt präglas friluftslivet av en ny naturlighet. Trädgårdsmöbler med rundade, organiska former och skapade av naturliga återväxande råvaror som rotting, bambu eller äkta trä ger terrasser och balkonger en autentisk karaktär. Metall eller plast förstärks ofta av naturmaterial med ett varmt utseende.

Rå grillbestick och tallrikar från Holm. Foto: Holm

Gräs och växter, bin och fjärilar är populära motiv för trädgårdstillbehör, till exempel på kuddar, mattor eller lampor. Vertikala växtsystem förvandlar även de minsta balkongerna till gröna utomhusoaser, medan frodiga hängande växter livar upp inre utrymmen.

För att motverka klimatförändringarna och dess konsekvenser omprövas även hanteringen av vatten i trädgården. Med tanke på extrema väderfenomen som pågående torka odlas allt oftare växter som är lättodlade och mer värmebeständiga. När det inte faller regelbundet nederbörd visar sig digitalt styrda bevattningssystem som sparar vatten och biologisk vattenrening, förutom vattenbesparande system, vara framtidsinriktade lösningar.

Zone Denmark lanserar FIREFLY – en serie lyktor med både LED-ljus och ljus. Foto: Zone Denmark

Burkar och krukor hör till när du vill skapa mys utan luckor. Från Bergs Potter. Foto: Bergs Potter

Blomus Kiva serie i lackerad metall. Foto: Blomus

Utebelysning från gamla apoteket. Foto: Det gamle apotek

En funktionell matare för små trädgårdsfåglar från Eva Solo. Foto: Eva Solo

Burkar och lyktor från Moodfolk. Foto: Moodfolk

En vindspel är symbolen för sommarnöje i trädgården och på balkongen. Från Ib Laursen. Foto: Ib Laursen

Denna artikel är en del av ett tema:

Tema: Dekorera sommarens uteplats

Välkommen till sommarens oas av mysighet och stil! När solen värmer och dagarna blir längre är det dags att förvandla ditt utomhusutrymme till en sann pärla av komfort och skönhet. Låt oss utforska hur dina kunder kan skapa den perfekta atmosfären med trädgårdsmöbler, vackra trädgårdsdynor, utomhusbelysning och dekorativa element till terrassen eller balkongen.

Relaterat innehåll

24.05.2024Designbase.se

Frontrunners i den cirkulära omjusteringen

23.05.2024Designbase.se

Möt en av designbranschens världsstjärnor

18.03.2024Denwax/Hair Care

Sponsrad

Redo för en ren och välskött utomhussäsong

18.03.2024Denwax/Hair Care

Sponsrad

Naturlig skötsel av trädgårdsmöbler

18.03.2024FDB Møbler

Sponsrad

Nyheter från FDB Møbler: Sammen-serien utökas med ett vackert, runt trädgårdsbord

18.03.2024GARDEN LIFE ApS

Sponsrad

Upplev glädjen med att odla grönsaker i trädgården

18.03.2024GARDEN LIFE ApS

Sponsrad

Gör långa sommarkvällar lite varmare och mycket mysigare

18.03.2024Designbase.se

Utelivet är "in"

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023