Scenprogram och angelägna panelsamtal på Möbelmässan!

– För första gången får mässan en scen med ett spännande program, bland annat en paneldiskussion, säger Jacob Ryder, affärsansvarig för Möbelmässan Göteborg.

Foto: Svensk udstillings- og kongrescenter Gothia Towers AB

Möbelmässan Göteborg går inte bara från två till tre dagar 2023. Nu växer mässan även innehållsmässigt:

Läs mer om Möbelmässan Göteborg och hämta din kostnadsfria biljett här >>

Scenområdet blir en ny centralpunkt på Möbelmässan Göteborg som för första gången arrangeras under tre dagar, 12–14 september på Svenska Mässan. Scenen byggs upp i anslutning till café och servering.

– Tanken är att man ska kunna ta en kopp kaffe eller äta lunch och samtidigt följa det som händer på scenen, berättar Jacob Ryder.

I fokus: framtiden för branschen

Utställarna bjuds in att boka tid för egna seminarier på scenen, som också blir platsen för en högst angelägen paneldiskussion, där trendspaningar och framtidsfrågor för branschen står på agendan. Panelsamtalet läggs i anslutning till ett After Work-mingel som avslutar första mässdagen.

– På så sätt får både utställare och besökare möjlighet att hänga kvar för att delta och lyssna. Vi hoppas på stor uppslutning, säger Jacob Ryder.

Flera kända branschprofiler tar plats på scenen, bland annat Erika Cederberg, ordförande för Hemljus och CEO för Watt & Veke, och Johan Sjöstedt, ordförande för PUFF och VD för Happynest. Kvällen därpå, 12 september, dukas upp för den stora branschfesten i mässans lokaler.

– I fjol blev festen en verklig succé, som nu återvänder. Det blir en kul kväll för branschen, med god mat och dryck, nätverkande och underhållning.

För att delta i branschfesten krävs anmälan, som görs på hemsidan mobelmassan.com. Antalet platser är begränsat.

Foto: Svensk udstillings- og kongrescenter Gothia Towers AB

Fler utställare på årets mässa

I år är det andra gången Möbelmässan Göteborg arrangeras i Svenska Mässans regi. Fjolårets mässa fick ett fantastiskt gensvar med närmare 2 000 fackbesökare från hela Norden. 70-talet utställare upplevde ett enormt tryck i sina montrar.

– På förhand ser det minst lika bra ut i år. Det utökade konceptet med tre dagar känns helrätt och har blivit väl mottaget av branschen, säger Jacob. 

– Bokningsläget är mycket bra. Vi räknar med att ha ännu fler utställare än i fjol, varav ett betydande inslag är utställare från Danmark, Norge och Finland. Trots det tuffa marknadsläget växer mässan och blir alltmer relevant för branschen.

"Mötesplatsen blir ännu intressantare"

George Makdessi är ordförande i branschorganisationen MIBO, medarrangör till mässan. Han hoppas mycket av scensatsningen och paneldiskussionen:

– Vi väntar oss aktuella och intressanta samtal, inte minst kring de utmaningar hela branschen står inför. Det är ju ingen hemlighet att vi är i en lågkonjunktur som slår extra hårt mot sällanvaruhandeln som möbelbranschen är en del av.

Han ser mycket positivt på att företag nu får möjlighet att boka tid för egna seminarier i det rullande scenprogrammet under mässdagarna.

– Vi hoppas på att få intryck från många olika håll, säger han.

– Att utställarna nu inte bara får tillgång till en monteryta, utan också en scen där de kan föra fram sina budskap, tillför mässan ett nytt och rikare innehåll. Vi hoppas att det ska göra Möbelmässan Göteborg till en ännu mer intressant mötesplats både för utställare och besökare.

Läs mer och hämta kostnadsfri biljett till Möbelmässan Göteborg.

Denna artikel är en del av ett tema:

TEMA: Möbelmässan i Göteborg

Möbelmässan i Göteborg förlängs från två till tre dagar kl 12-14. september. Det innebär mer tid för inspiration både hos de många utställarna och via det stora program av spännande föreläsningar som satts samman. I temat kan du dyka ner i de många branschupplevelser som väntar.

22.08.2023Möbelmässan

Sponsrad

Experttips på Möbelmässan: så skiljer du bra möbler från dåliga

07.08.2023Möbelmässan

Sponsrad

Scenprogram och angelägna panelsamtal på Möbelmässan!

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023