Så här väljer du den rätta robotdammsugaren

Marknaden bågnar av robotdammsugare i olika prisklasser och med olika specifikationer, men hur hittar vi den rätta? Vi har gjort en komplett guide, som underlättar urvalsprocessen.

Var vi skeptiska, när robotdammsugaren blev lanserad i starten av 2000 – erkänner ja! Men vi måste inse, att de små medhjälparna gör en väsentlig skillnad i den upptagna vardagen. Den har mer eller mindre blivit var mans egendom, och vi ser att den används såväl privat som i näringslivet. Vi förstår det, den är både intelligent och effektiv, och den klarar av dina golv, medan du inte är hemma. What’s not to like…

Men innan du införskaffar din nya hemhjälp, bör du göra följande överväganden för att försäkra dig om, att du får den robotdammsugare, som matchar just dina behov:

Golvtyp
Vilken typ av golv har du – är det huvudsakligen mattor, hårda golv eller en kombination?

Det är viktigt, att du kontrollerar, hur robotdammsugaren klarar de olika golvtyperna, om den automatiskt byter mellan golvtyperna, och om den t ex är utrustad med mattboost, där den dammsuger djupare och kraftigare för att nå långt ner i mattan. Dessutom bör du kontrollera, hur roboten klarar mattor med högt ludd och fransar, om du har det i ditt hem.

Programmering
Föredrar du, att programmera roboten till att städa efter ett schema, som passar dig? Och har det betydelse, om det görs manuellt på roboten eller via en app? Vill du gärna kunna sätta robotdammsugaren extraordinärt igång utanför programmeringen oavsett var du befinner dig, om du t ex får oväntat besök, och gärna vill ha rena golv?

Det är inget tvivel om, att det är härligt att komma hem från jobbet eller stan till städade golv, och att du inte behöver bekymra dig om dammsugningen.  Beroende på ditt behov ska du titta på robotens specifikationer för programmering och Wi-Fi-anslutning.

Husdjur
Har du husdjur, och fäller de mycket?

Robotdammsugaren är en otrolig hjälp mot de ständiga djurhåren i huset. Det finns modeller, som är speciellt lämpliga för uppsamling av djurhår, där borstsystemet är speciellt utformat för att effektivt dra bort håren från borstarna och skicka dem direkt ner i dammbehållaren. Detta minimerar därmed också underhållet. Kontrollera därför om robotdammsugaren är lämplig till husdjur.

Wifi-ansluten eller manuellt styrd robot
Är du för enkel användning, där du fysiskt trycker på en knapp, varefter roboten sätter igång med arbetet, eller önskar du en Wi-Fi-ansluten robot, som kan styras via en app, och där du har snabb och lätt åtkomst till tips och tricks? Eller önskar du den väldigt avancerade roboten, där du via appen har tillgång till rapporter, där det visas var roboten städat?

Möjligheterna är många, och det är helt upp till ditt behov, hur intelligent du önskar att din dammsugarrobot ska vara. Du kan välja mellan roboten, där du bara trycker på ”Clean”, till roboten, som skannar och kartlägger ditt hem, för att därefter utföra den bästa städningen. Den sänder dig dessutom omfattande rapporter och statistik om dess rengöringsprestanda. Med IFTTT (If This Then That), en gratis webbaserad plattform får du ut ännu mer av dina appar, när städningen automatiserad ytterligare och därigenom garanterar, att den intelligenta roboten agerar precis, som du önskar.

Antal kvadratmeter / rum
Bor du i lägenhet eller hus, har du många rum, som robotdammsugaren ska städa, och har du behov för att avgränsa vissa områden?

Är det viktigt för dig, att roboten själv vet, var den har städat, och kör till uppladdning, när batteriet är urladdat, för att därefter automatiskt återuppta städningen, där den var?

Det är viktigt, att du sätter dig in i, hur många kvadratmeter dammsugaren kan klara på en uppladdning. På det sättet försäkrar du dig om det optimala resultatet. Du bör också kontrollera, om roboten levereras med de tillbehör som du har behov för, för att kunna avgränsa rum eller ev. dina husdjurs mat- och vattenskål.

Prisklass
Hur mycket får roboten kosta?

Robotarna är tillgängliga i prisklasser för alla plånböcker. Det är viktigt, att du undersöker marknaden noggrant, och tar reda på, vilka av ovanstående faktorer som är viktigast för dig, när du ska välja robot. Prissättningen är egentligen väldigt enkel, ju mer avancerad robot, desto högre är priset.

Robotar, som gör skillnad i vardagen, har kommit för att stanna, oavsett om vi väljer den enklare modellen, som ”bara” dammsuger eller inkorporerar den i våra smarthem, är våra golv alltid rena.

iRobot Roomba lanserades 2002, som en av de första robotdammsugarna på marknaden. Den är idag ett föredraget val och vinner kontinuerligt tester runt om i världen.

Fun facts:

  • +20 miljoner robotar säljs runt om i världen
  • +1 milliard m2 städas worldwide

För mer information om iRobot Roomba: http://www.witt.zone/irobot/home-se
Länk till high-res bilder: http://media.witt.dk:8080/_c1ZdPV0Pgfr28R

För ytterligare information kontaktas:

Ida Birgitte Holm
Product Manager, SDA
Mail: ibh@witt.dk 
Telefon: +45 23 98 81 30

Mer av...

23.04.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Spara miljön, skippa vatten på flaska och köp en filterkanna

17.04.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Witt A/S tar över distributionen av Aiper trådlösa poolrobotar i Norden

10.04.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Brygg kaffe som en riktig barista

04.04.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

iRobot introducerar en ny prisvänlig 2-i-1-robot: Roomba Combo Essential

25.03.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Gillar du bubbel? Tillför bubblor – i allt!

06.03.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Witt tar över distributionen av Lelit och Baratza

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023