Kreativa processer i centrum för Helsinki Design Week 2024

Det övergripande temat är Underneath, när Finlands största design- och arkitekturfestival i september sätter kreativa processer och företeelser under lupp. Staden kommer att vara full av aktiviteter under perioden.

Foto: Aalto University. Foto: Helsinki Design Week

Helsinki Design Weeks partner Antilooppi äger festivalens huvudområde, Paasivuorenkatu 3. I denna gamla banksal har Antilooppi utlovat engagerande diskussioner, idéutbyten och interaktioner för alla besökare. Marimekko står för utsmyckningen av bankhallen och även de lovar en omfattande upplevelse.

"Nordisk design sätter trender inom funktionell design, användning av färger och nya material. Helsinki Design Week ger en möjlighet att lyfta fram och fira designområdet och vi är mycket glada över att vara en partner i detta evenemang”, säger designchef på Marimekko Minna Kemell-Kutvonen.

Utöver festivalens huvudområde på Paasivuorenkatu 3 är också Aalto-universitetets nya Marsio-byggnad och Helsingfors kongresscenter centrala platser under festivalen. På universitetet ligger fokus på temat Designs for a Cooler Planet, där framtida material, textilier, hälsoteknologier och biologiska mångfaldslösningar presenteras.

Design och kreativitet för alla

Programmet på Helsinki Design Week är späckat och pågår från eftermiddag till sen kväll varje dag under festivalen. Dagarna är tematiska och på onsdag är modebranschens influencers och utvecklare av nya material i spel. Torsdagen bjuder på arkitektur i sällskap med internationella talanger, vilket också avslutar budrundan i tävlingen om vem som ska bygga Helsingfors nya arkitektur- och designmuseum. Dagen avslutas med "House of an Architect", där arkitekter diskuterar sina favoritbyggnader.

Fredag ​​är festivalens tvärvetenskapliga dag, full av diskussioner och kreativitet, som avslutas med presentationsrundorna PechaKucha Night. Lördagen står för staden och dess invånare och kulminerar i Helsinki Design Night, som erbjuder musik och uppträdanden i klubbatmosfär.

Helsinki Design Week uppmuntrar skapande av evenemang i samband med festivalen. Detta bidrar till att skapa mångfald i programmet som i år även bjuder på tapetworkshop, diskussioner om stadsplanering och bokdesign, ett färgseminarium och en keramikutställning. Ansökningar om deltagande är fortfarande öppna för både företag, samhällen och privatpersoner.

Läs mer om Helsinki Design Week här.

Helsinki Design Week äger rum 6-15 september 2024.06.10

-IDL

Relaterat innehåll

19.07.2024Designbase.se

IT-kriminella tar inte semester

16.07.2024Designbase.se

Expert: Få kontroll över ditt IT-system innan semestern och undvik bedrägerier

27.06.2024F&H Group A/S

Sponsrad

KOM I JULSTÄMNING MED HOPTIMIST

25.06.2024Designbase.se

Köpenhamn är en designmetropol

25.06.2024Designbase.se

Välkända och nya varumärken på Nordstil

25.06.2024Designbase.se

Marva Griffin Wilshire tilldelas hedersdoktor

25.06.2024Designbase.se

Vi är en produktutvecklingsavdelning och inköpspartner

24.06.2024Designbase.se

Kreativa processer i centrum för Helsinki Design Week 2024

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023