iRobot lanserar iRobot OS – det mest genomtänkta intelligenta operativsystemet hittills

iRobot OS erbjuder fler husdjursfunktioner, förstår fler röstkommandon och har identifierat fler föremål än någon annan robot.

Sverige, juni 2022 – iRobot Corp. (NASDAQ: IRBT), ledande inom hushållsrobotar, lanserar nu iRobot OS, som är en vidareutveckling av Genius Home Intelligence-plattformen. iRobot OS ger en ny nivå av användarkomfort för att säkerställa ett renare, hälsosammare och smartare hem. Genom att kombinera iRobots växande bas med fler än 20 miljoner sålda wifi-anslutna enheter, en unik förståelse för hemmiljön och en avancerad datorseende plattform möjliggör iRobot redan fler än 2,7 miljoner rengöringsuppdrag varje dag runt om i världen.

”I takt med att iRobot utvidgar sitt ekosystem av anslutna robotar och intelligenta hemenheter, lägger vi en strategisk vikt vid överlägsen programvaruintelligens som levereras av en effektiv och vackert utformad hårdvara”, sade Colin Angle, styrelseordförande och vd på iRobot. ”iRobot OS väcker det hela till liv och möjliggör för produkter som förstår hemmiljön, respekterar kundernas preferenser och intuitivt ansluter till det smarta hemmets ekosystem för att få arbetet gjort. iRobot OS gör det möjligt för våra robotar att lära sig mer och därmed rengöra ännu mer effektivt över tid samt tillhandahålla värdefulla nya funktioner och funktionaliteter som gynnar alla kunder, inklusive husdjursägare, upptagna familjer och alla de som vill få ut mesta möjliga ur sina röstassistenter. Detta är bara början och vi ser fram emot att löpande bygga vidare på iRobot OS och ge kunderna ännu fler genomtänkta sätt att rengöra på under de kommande månaderna och åren.”

Fler husdjursfunktioner än någon annan robot
Förstahandsvalet för husdjursägare och den enda roboten som garanterar att den identifierar och undviker efterlämningar från husdjur (i fast form) – robotarna Roomba j7 och j7+ som drivs av iRobot OS har fler husdjursfunktioner än någon annan robot. Med husdjurscentrerade funktioner som husdjurslås och tillgång förbjuden-zoner, som hindrar roboten från att rengöra runt exempelvis mat- och vattenskålar, samt intelligenta förslag som rekommenderade rengöringsplaner under fällningssäsongen är iRobots produkter perfekta för dig med husdjur.

Har identifierat och undvikit fler föremål än någon annan robot1
Robotdammsugarna Roomba j7 och j7+, som drivs av iRobot OS, kan undvika skor, strumpor, sladdar, hörlurar, kläder, handdukar och efterlämningar från husdjur i fast form och har registrerat fler än 43 miljoner föremål i människors hem. Med en datorseende plattform, som för närvarande kan identifiera fler än 80 vanliga föremål2, kommer iRobot OS att fortsätta att göra det möjligt för Roomba j7-serien att identifiera och undvika ännu fler föremål i framtiden, så att du inte behöver ägna tid åt att städa innan dammsugningen påbörjas. Denna revolutionerande funktionalitet har banat väg för Roomba j7-serien att bli den bäst säljande roboten i både USA och Japan sedan lanseringen i september 2021.

Förstår fler röstkommandon än någon annan robot
Tack vare de omkring 600 Alexa®-, Google Assistant- och Siri-kommandon som stöds erbjuder iRobot OS de mest flexibla röstaktiverade rengöringsalternativen och förstår fler röstkommandon än någon annan robot3. Robotar med iRobot OS kan rengöra specifika rum med hjälp av din röst, och de är de enda som kan instrueras att rengöra specifika områden som ”runt soffan”.
 

--

Länk till högupplösta bilder: https://we.tl/t-afJpfVw13z  

--

Följ iRobot på: 

Facebook
Instagram

--

För mer information kontakta:

Ida Birgitte Holm
Category Manager, SDA
E-post: ibh@witt.dk
Telefon: +45 23 98 81 30

--

1 Endast USA-marknaden. Uppskattning baserad på försäljningsvolymen av robotdammsugare på den amerikanska marknaden (september 2021–april 2022).
2 Robotens beteende är objektberoende.
3 Fungerar med Alexa- och Google Assistant-aktiverade enheter. Alexa och alla relaterade logotyper är varumärken som tillhör Amazon.com eller dess närstående företag. Google är ett varumärke som tillhör Google LLC. Siri är ett registrerat varumärke som tillhör Apple Inc., registrerat i USA samt andra länder och regioner.

--

Om iRobot Corp.
iRobot®, världens ledande varumärke inom hushållsrobotar, designar och bygger robotar som inspirerar människor att hinna mer i och utanför hemmet. iRobot® skapade kategorin av hushållsrobotar i och med introduktionen av robotdammsugaren Roomba år 2002. I dag är iRobot® ett företag som har sålt fler än 40 miljoner hushållsrobotar över hela världen. iRobots produktlinje, inklusive Roomba®-robotdammsugarna och Braava®-robotgolvmopparna, är utrustade med egenutvecklad teknik och avancerade koncept inom städning, kartläggning och navigering. Ingenjörerna hos iRobot® bygger ett ekosystem av robotar och tekniker för att möjliggöra det smarta hemmet. För mer information om iRobot® besök www.irobot.se

--

För iRobot-investerare
Vissa uttalanden i detta pressmeddelande, som inte är baserade på historisk information, är framåtblickande uttalanden som görs enligt ”safe harbour”-bestämmelserna i lagen ”Private Securities Litigation Reform Act of 1995.” Detta pressmeddelande innehåller uttryckliga eller underförstådda framåtblickande uttalanden angående iRobot Corporations förväntningar på nya produktfunktioner, inklusive funktioner som ökar produktens prestanda över tid. Dessa uttalanden är varken löften eller garantier, utan är föremål för ett antal risker och osäkerheter, varav många ligger utom vår kontroll, vilket kan leda till att de faktiska resultaten att väsentligt skiljer sig från de som beaktas i dessa framåtblickande uttalanden. Befintliga och potentiella investerare uppmanas att inte förlita sig alltför mycket på dessa framåtblickande uttalanden, som endast uttrycker resultaten på dagen för uttalandet. iRobot påtar sig inte någon skyldighet att uppdatera eller revidera informationen i detta pressmeddelande, vare sig som ett resultat av ny information, framtida händelser eller omständigheter eller andra omständigheter. För ytterligare information om dessa och andra risker som iRobot står inför, se informationen i våra offentliga arkiv hos Securities and Exchange Commission, inklusive, utan begränsning, vår senaste årsrapport på blankett 10-K.

Mer av...

23.04.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Spara miljön, skippa vatten på flaska och köp en filterkanna

17.04.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Witt A/S tar över distributionen av Aiper trådlösa poolrobotar i Norden

10.04.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Brygg kaffe som en riktig barista

04.04.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

iRobot introducerar en ny prisvänlig 2-i-1-robot: Roomba Combo Essential

25.03.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Gillar du bubbel? Tillför bubblor – i allt!

06.03.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Witt tar över distributionen av Lelit och Baratza

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023