Grill och utekök på årets spoga+gafa

De senaste trenderna inom grillning och matlagning utomhus presenteras på världens största trädgårds- och grillmässa i juni under årets titel Responsible Gardens.

Foto: Koelnmesse/spogagafa

De senaste trenderna inom grillning och matlagning utomhus presenteras på världens största trädgårds- och grillmässa i juni under årets titel Responsible Gardens. Och det har skett en snabb utveckling, både inom matlagning och produkter, det senaste året. Det skriver Koelnmesse i ett pressmeddelande.

Det ökade intresset från konsumenter för personlig anpassning avspeglas i utbudet av grill- och uteköksmarknaden. En av årets största trender är modullösningar och det gör att konsumenten beroende på önskemål, budget och utrymme i trädgården kan få en personlig lösning inom grillar och utekök som passar just dem.

En annan trend hos spoga+gafa ligger i linje med dagens behov av fördjupning och nostalgi, nämligen traditionella matlagningsmetoder utomhus. Det finns en uppblomstring av kokkärl i gjutjärn, som gör att konsumenterna kan laga mat över öppen eld – och då ska grillhandskarna vara gjorda av läder.

Omvänt finns det dock också en ökad efterfrågan på precisionsverktyg när det kommer till matlagning utomhus. De nya grillarna och utomhusugnarna erbjuder konsumenten extrema temperaturer på upp till 800 grader, bara genom att trycka på en knapp, samtidigt som värmen kan övervakas och styras på digitala displayer. Detta kan både förbättra matkvaliteten och öka hållbarheten genom att undvika långvarig uppvärmning och spillvärme.

Och just hållbarhet spelar roll för trender på spoga+gafa 2024. Utöver det övergripande temat Responsible Gardens kräver konsumenttrender också mindre förorenande uppvärmningsformer för grillen. Det är särskilt koluppvärmning som görs av nya material som förorenar mindre, både i produktion och användning. Träkol utvunnet ur lövträ ger både längre aktiv uppvärmningstid och en mer aromatisk smak, medan svagt doftande japanskt brinchotan ger mindre rökutveckling.

Äntligen finns det något för grillentusiasten på språng. Bärbar utrustning har länge varit en hit, men hos spoga+gafa tas mobil komfort lite längre: eldfat som kan fällas ihop eller justeras i höjdled, bärbara pizzaugnar, batteridrivna kolstarter och vedhyllan som kan göras om till en bänk gör det möjligt att njuta av matlagning i den gratis var som helst.

spoga+gafa äger rum 16-18 juni i Köln.

För mer information, se här.

-IDL

Relaterat innehåll

17.06.2024Designbase.se

Temu är föremål för strängare regler

17.06.2024Designbase.se

Formland Speak Up: Inspiration och kunskapsdelning

12.04.2024Designbase.se

Spoga+gafa 2024: Rekordmånga utställare på årets mässa

18.03.2024Denwax/Hair Care

Sponsrad

Redo för en ren och välskött utomhussäsong

18.03.2024Denwax/Hair Care

Sponsrad

Naturlig skötsel av trädgårdsmöbler

18.03.2024FDB Møbler

Sponsrad

Nyheter från FDB Møbler: Sammen-serien utökas med ett vackert, runt trädgårdsbord

18.03.2024GARDEN LIFE ApS

Sponsrad

Upplev glädjen med att odla grönsaker i trädgården

18.03.2024GARDEN LIFE ApS

Sponsrad

Gör långa sommarkvällar lite varmare och mycket mysigare

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023