Formland är en hävstång

Creators Community är återigen en del av Formland Spring. 40 hoppfulla entreprenörer har redan påbörjat sina mentorprogram, som kulminerar i en utställning och prisutdelning på mässan.

Från en tidigare Creators Community på Formland.. Foto: Tony Brøchner/MCH

11 erfarna mentorer från näringslivet rustar 40 inrednings- och designentreprenörer för sin fortsatta affärsresa i samband med Creators Community - ett nätverk och program som ger de handplockade entreprenörerna möjlighet att testa sina produkter och koncept inför tusentals danska och internationella inköpare som besöker Formland Spring. Bland mentorerna finns Peter Husted Sylvest, medgrundare och partner i konsultföretaget Simmering Copenhagen, som inte är tveksam om vad mentorernas främsta uppgift är.

"Det är helt avgörande att förstå entreprenörernas ståndpunkt och skede i deras företag och sedan se till att det sätts realistiska mål för hur de kan agera på mässan och vilka de bör dialogera med", berättar Peter Husted Sylvest, som anser att Creators Community är unikt och anser att konceptet är av stor vikt för nystartade företag.

"Det finns väldigt få platser där man kan komma in och få handledning och stöd och få en fot in på spelplanen där de 'rätta' kunderna finns. Jag känner i alla fall inte till några andra mässor med samma upplägg och stöd. Och om man tittar på tidigare års deltagare har många upplevt att de har fått en stämpel av kvalitet och potential som har hjälpt dem att öppna dörrar i efterhand."

Kort sprint med möjlighet till vinster

Peter Husted Sylvest jämför programmet med en resa till en stor stad i ett nytt land där man inte kan språket - även i den situationen blir upplevelsen annorlunda om man har en guide med sig.
"Även om programmet fram till mässan är en kort sprint kan vi effektivt och snabbt skapa små framgångar och ge dem klarhet och riktning för att lyfta sin affärsidé till en ny nivå. Vi mentorer har ett stort nätverk inom branschen och känner till flera av de bästa försäljningskanalerna", konstaterar Peter Husted Sylvest och uttrycker sina förhoppningar om vad han hoppas ha uppnått med sina deltagare när vi når fram till Formland Spring 2024:

"De bör ha utarbetat en realistisk målsättning för vad de vill uppnå med sin medverkan, och de bör ha integrerat mässan i sitt årsarbete som en av kontaktpunkterna där de når sin målgrupp. Och slutligen bör de ha en förståelse för att det inte bara handlar om de tre dagarna på montern som är avgörande."

Tidigare deltagare: Fick otroligt mycket ut av att delta

Århusbaserade Wabi Sabi Nordic, som tillverkar möbler och inredning i natursten, deltog i Creators Community redan 2021 och fann det mycket meningsfullt - företaget har sedan dess också växt betydligt med flera nya återförsäljare som följd.

"Vi fick otroligt mycket ut av att vara en del av Creators Community - för det första upptäckte vi att det fanns stor efterfrågan på våra produkter, och dessutom fick vi ovärderlig feedback från de många besökarna. Formland var överlag en mycket viktig ögonöppnare när det gäller hela B2B-delen och distributionen av vår verksamhet. Det var en riktigt bra upplevelse att delta i mässan, och jag skulle inte tveka att rekommendera Creators Community till alla nystartade designföretag", säger Stine Rosgaard, grundare och designer på Wabi Sabi Nordic.

Creators Community har sitt eget pris, Design Award, som delas ut på mässan och belönar de tre bäst bedömda företagen med en monter på nästa Formland-mässa.

Formland Spring äger rum på MCH Messecenter Herning den 4-6 februari 2024. Läs mer om Creators Community på formland.dk

Träffa tre av årets deltagare i Creators Community:

Estabraq Al-Jabiri, ägare och grundare, Candle Copenhagen
Vad förväntar du dig att få ut av att vara en del av Creators Community?
"Jag förväntar mig att bli rikare på en rad faktorer som är värdefulla när man är egen företagare. För det första ser jag fram emot att följa nätverksmöjligheterna som finns i att träffa många likasinnade, kreativa människor - det kan leda till både samarbeten och partnerskap. För det andra ser jag fram emot att uppleva det ömsesidiga stöd som vi deltagare kan ge varandra genom att dela erfarenheter, resurser och expertis över våra företag."

"Sedan blir det spännande att få en mentor kopplad till sig, som kan guida och råda under hela resan - det är verkligen guld värt när man vill utvecklas. Och så är det fantastiskt att få möjligheten att exponeras för en större publik och därigenom få en annan synlighet, professionell tillväxt och förhoppningsvis erkännande. Slutligen ser jag fram emot att vara en del av en inspirerande miljö med en positiv atmosfär."

Candle Copenhagen tillverkar handgjorda sojavaxljus med ekologiska bomullsvekar och ekologiska eteriska oljor. Läs mer på candlecopenhagen.com.

Mette Raun Hollesen, grundare, Kystnær
Hur viktigt är det att det finns ett koncept som Creators Community?
"Creators Community och hela teamet bakom ger små företag möjlighet att bli en del av B2B-världen. Det kan verka överväldigande att komma in på en mässa som Formland när man inte har kunskap eller erfarenhet av B2B-mässor. Det är enormt viktigt att en plattform som Formland ger tillbaka genom att bjuda in entreprenörer och stödja dem. Det är hållbar affärsverksamhet."

Kystnär är ett mikrosåperi som tillverkar handgjorda tvålar, schampo-bars och balsam-bars inspirerade av kusten och tillverkade med lokala kustnära ingredienser som tång, nypon och havtorn. Företaget ligger vid Haderslev Fjord. Läs mer på kystnaer.com.

Pia Bresling, ägare och grundare, Libre Fabrics
Vad betyder det för dig att delta i Creators Community och eventuellt vinna Design Award-priset?
"Som många andra nystartade har jag många olika roller, och det mesta av det jag gör är learning by doing. Och även om det är roligt och lärorikt, stöter jag ibland på en vägg av trötthet eftersom det är svårt och krävande, och jag känner mig ensam. Så det är fantastiskt att man i Creators Community träffar många människor i samma situation som man kan bolla idéer och erfarenheter med."

"Och så är det helt fantastiskt att få en mentor kopplad till sig - jag ser verkligen fram emot vägledning och rådgivning. Det ger en skjuts i rätt riktning när man är med på så många olika fronter, och jag ser fram emot att se allt utvecklas. Och om jag skulle ha turen att vinna har jag en hjärna som är full av produkter som jag vill lansera - och att få en vinnartitel skulle säkert påskynda processen."

Libre Fabrics har sitt säte i Köpenhamn och tillverkar sängkläder i Sorona-linne. Läs mer på librefabrics.com.

Creators Community-mentorer 2024:

Maja Bøgh Vindbjerg, NUR Design
Anders Nørgaard, Nørgaard Design
Kathrine Weicker, Erhvervskonsulent
Martin Stoltze, Creos - Produktutveckling
Rikke Røge, Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande
Kurt Sommer, ELKA Rainwear
Peter Husted Sylvest, Simmering Copenhagen
Emilie Mogensen, Emilie Mogensen Co-Creation
Dagmar Top Haustrup, Business Advisor
Lisa Bagge, Business Advisor
Søren Falck Hansen, Simmering Copenhagen

-PF

Denna artikel är en del av ett tema:

Tema: Formland Spring 2024

Formland Spring 2024 fyller Messecenter Herning i dagene 4-6 februari. "Sinnena må aktiveras, samtidigt lever vi i en omvälvande tid som kräver stabilitet. Vi må hitta balansen mellan att inspirera de besökande och skapa den lugn som branschen behöver just nu," säger Flemming Andersen, projektledare för Formland. På Formland kan de besökande uppleva och låta sig inspireras av trenderna för den kommande säsongen som sätts av Studio FLYHELSTED, och det har vi självklart också tittat närmare på. Anette Eckmann står bakom The Mind Body Soul Retreat, där det fokuseras på det andliga och att må bra med sig själv, och det är det som krävs för att vara en bra säljare i butikerna.

Dessutom kommer det att finnas ett omfattande program på Speak Up-scenen på Formland, som vi också tar en närmare titt på, och samma gäller för Creators Community, där nya företag inom design- och inredningsbranschen kan utforska sina möjligheter.

Med andra ord: I temat Formland Spring täcker vi hela mässan.

 

 

Relaterat innehåll

19.06.2024Designbase.se

Designföretag sätter Norge på kartan

18.06.2024Designbase.se

Öar av välbefinnande

07.06.2024Droppery

Sponsrad

New brands like Riviera Maison, Versmissen, and BePureHome are now active as brands within Droppery

31.05.2024Treyd AB

Sponsrad

6 sätt du kan dra nytta av att använda Treyd för att finansiera leverantörsfakturor

22.05.2024Designbase.se

Kunskapsdelning på Nordstil Forum

07.05.2024Treyd AB

Sponsrad

What's trending in fintech?

30.04.2024Designbase.se

Messe Frankfurt erbjuder gratis evenemang online för alla

23.04.2024Designbase.se

Artificiell intelligens i detaljhandeln

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023