Checklista / Kan Segway Navimow användas i min trädgård?

Nu är den äntligen här – robotgräsklipparen utan behov av begränsningskabel, och den är redo att inta din trädgård. Segway Navimow är en innovativ satellitbaserad robot som underlättar gräsklippningen för dig.

Sverige, juni 2022. När du köper kvalitet vill du naturligtvis också att köpet ska passa ditt hem. Så är det också för trädgårdsägaren, som vill kunna ägna mer tid åt viktigare saker i livet och därför ersätter enkla uppgifter med innovativa hushållsrobotar. Segway, som främst är känt för elektrisk mobilitet, går nu in på marknaden för automatiserad trädgårdsskötsel och är redo att leverera den intelligenta robotgräsklipparen ”Navimow”. För att kontrollera förhållandena för och användbarheten av Navimow i din trädgård har Segway tagit fram en checklista för dig som är intresserad av en robotgräsklippare som inte behöver begränsningskablar.

”Navimow” använder satellitsignaler för att klippa de områden som ställts in via appen. Därför är det bra om du kontrollerar signalstabiliteten i din trädgård. ”För bästa användarupplevelse rekommenderar vi varmt att du fyller i en checklista med olika frågor om gräsmattan innan du fattar ett köpbeslut”, förklarar George Ren, General Manager hos Segway BU, för att därmed kunna matcha kundernas förväntningar.

Gräsmattan och omgivande element
Eftersom de faktiska arbetsförhållandena för robotgräsklipparen alltid är unika och oförutsägbara är det nödvändigt att först överväga några aspekter av gräsmattan och dess omgivning. Den första aspekten är gräsmattans form och storlek. Är gräsmattan uteslutande placerad framför huset, omgärdar den huset eller är den U- eller L-formad? Hur stort är avståndet mellan gräsmattan och huset? Varje scenario kan leda vidare till fler frågor, och på detta sätt fastställs trädgårdens funktion. Ännu viktigare är omgivande byggnader och/eller höga träd. Viktiga fakta som höjden på ytterväggar och områden som skuggas av trädkronor ska tas med när man avgör om Navimow kan uppnå optimal prestanda på gräsmattan.

Det är mycket viktigt att GNSS-basstationen (Global Navigation Satellite System) och gräsklipparen tar emot en stark satellitsignal för att kunna uppnå positionering med centimeternoggrannhet genom kinematik i realtid. ”Vi tog fram den här checklistan för att säkerställa att våra kunder får optimal användning av Navimow, eftersom signalöverföringen kan störas av flera aspekter för en satellitbaserad robotgräsklippare utan begränsningskabel. Ju mer information om gräsmattan vi får, desto mer exakta förslag kan vi ge våra kunder”, utlovar Ren.

Algoritmstyrd lämplighet
Det är inte någon enstaka faktor i Segways frågeformulär som ensam är avgörande. ”Om Navimow är lämpad för gräsmattan eller ej avgörs av en kombination av flera aspekter. Dessutom ligger en komplex algoritm bakom resultatet av checklistan, där sannolikheten för signalinstabilitet beräknas”, fördjupar Ren. När du har fyllt i checklistan får du veta om Navimow rekommenderas för din gräsmatta samt en unik kod som du ska visa upp vid köp av enheten. Det rekommenderas att fylla i checklistan när du är hemma, eftersom det är lättare att svara på vissa av frågorna när du är ute i trädgården.

Om resultatet av checklistan är osäkert rekommenderar vi att du kontaktar din lokala återförsäljare för råd och vägledning. Återförsäljaren kan hjälpa dig att fatta det slutliga beslutet med hjälp av exempelvis bilder och videor.

--

Om du är intresserad av Navimow och vill ta reda på om den passar för din trädgård kan du se checklistan här: https://navimow.segway.com/se/CheckLIst

--

Rek. försäljningspriser

Segway Navimow H500E, för gräsmattor på upp till 500 m2: 14 299 SEK
Segway Navimow H800E, för gräsmattor på upp till 800 m2: 17 199 SEK
Segway Navimow H1500E, för gräsmattor på upp till 1 500 m2: 21 499 SEK
Segway Navimow H3000E, för gräsmattor på upp till 3 000 m2: 28 599 SEK

--

Länk till högupplösta bilder: https://we.tl/t-084v3ySKfW  

Länk till YouTube-video: https://youtu.be/Be9JynTpq90

För mer information: https://navimow.segway.com/se/    

--

För mer information kontakta:

Kenneth Broholm Larsen
Product Manager, Outdoor
Tfn: +45 93 63 58 00
E-post: kbl@witt.dk

Mer av...

23.04.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Spara miljön, skippa vatten på flaska och köp en filterkanna

17.04.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Witt A/S tar över distributionen av Aiper trådlösa poolrobotar i Norden

10.04.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Brygg kaffe som en riktig barista

04.04.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

iRobot introducerar en ny prisvänlig 2-i-1-robot: Roomba Combo Essential

25.03.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Gillar du bubbel? Tillför bubblor – i allt!

06.03.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Witt tar över distributionen av Lelit och Baratza

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023