EN NY KLASSIKER PÅ BORDET FRÅN LYNGBY GLAS

Lyngby Glas påbörjar ett helt nytt kapitel med en vacker hyllning till svunna tider. Det ikoniska mönstret från glasserien Eaton - en populär klassiker från Lyngby Glas på 1960-talet - har omtolkats av den danska designduon Steffensen & Würtz. I den nya matservisen från Lyngby Glas möter klassiska linjer modern elegans.

Foto: F&H Group

HISTORIEN BAKOM 
I mer än 80 år har Lyngby Glas skapat glädje med vackra glasvaror för alla tillfällen. Nu är det dags att presentera Memory - en ny, vacker matservis som kombinerar nostalgi och modernitet samtidigt som den inbjuder till att skapa underbara minnen runt bordet. I början av 1960-talet introducerades glasserien Eaton av Lyngby Glas - i en klassisk stil med diamantformade slipningar på glasytan. 

Detta karakteristiska mönster har anammats och förfinats i servisen Memory, där formgivarna Steffensen & Würtz har arbetat med en elegant tolkning och en djup förståelse för mönstrets kurvor och linjer. Det är som att ta ett stycke historia och ge det nytt liv på matbordet - perfekt för alla som älskar ett vackert bord med en historia.

PERFEKT FÖR ALLA MÅLTIDER
Memory är tillverkad av vackert porslin med en blank yta och bränd i ugn vid 1230 grader för att uppnå en hållbar finish som håller i flera år. Servisen består av sju delar som passar både till vardags och vid speciella tillfällen - från mysiga morgnar med den första koppen kaffe i en fin mugg, till servering av olika rätter i de mångsidiga skålarna och rätter på det vackra uppläggningsfatet, till små och stora måltider på tallrikarna, tillför Memory en raffinerad charm till alla dukningar.

FÄRGER FRÅN DEN DANSKA VÄSTKUSTEN
Med Memory på bordet kan du också omge dig med lugna färgtoner medan du njuter av dina måltider. Servisen finns i fyra färger baserade på landskapet längs den danska västkusten och hyllar kustens naturliga skönhet. Välj mellan färgerna Cloud, Beach, Grass och Sea, som alla fångar den danska västkustens lugnande och uppfriskande karaktär.

OM FORMGIVARNA
Thomas Steffensen och Pia Würtz, industridesigners från Aalborgs universitet, bildar designduon Steffensen & Würtz. Sedan 2014 har de arbetat tillsammans för att designa och utveckla möbler och produkter som förskönar vardagen. Duon har sin bas i Aalborg, i det historiska Limfjordsvarvet, där den maritima historien och industrimiljön fortfarande är levande och inspirerande.

Mer av...

28.06.2024F&H Group A/S

Sponsrad

EN NY KLASSIKER PÅ BORDET FRÅN LYNGBY GLAS

27.06.2024F&H Group A/S

Sponsrad

KOM I JULSTÄMNING MED HOPTIMIST

26.06.2024F&H Group A/S

Sponsrad

DUKA JULBORDET MED SÖDAHL

23.05.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Designklassiker från Rosti fyller 70 år

29.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Njut av sommaren i bra stil från Luigi Bormioli

26.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Konsten att duka ett inbjudande bord

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023